Babysvømning


Til babysvømning tirsdage møder man bare op, der er ingen hold og man betaler kun når man kommer.

Giv jer selv og baby en god oplevelse. Der er mange ting, I selv kan gøre for at få en god badeoplevelse.
 
Baby vænnes til bassinerne og lydene. Vi er opmærksomme på, I får en god oplevelse i rolige omgivelser.

Spørgsmål: Hvornår kan vi svømme? 

Hver tirsdag kl. 14.00 - 18.00, undtagen i skolernes sommerferie. 

Spørgsmål: Hvad koster det?

Pris ved enkeltbillet: Barn: 30,-  Voksen: 45,-

Pris ved familiekort: Barn: 16,- Voksen: 32,-

Spørgsmål: Skal vi komme hver gang?

Nej, bliver I forhindret betyder det ikke noget. 
I betaler kun, når I kommer. 

Der er kun babyer i de to små bassiner.

Babyer elsker at være i vand og det er sundt for dem. Babysvømning styrker barnets motorik og muskulatur. Yderligere er der en forbindelse mellem vand og velvære, som barnet kender fra fostertilstanden. Børn, der går til svømning, får meget tidligt et indtryk af deres egen kropsbalance og nyder fornemmelsen af at flyde og det tætte samvær med deres forældre.
 
Når I begynder med babysvømning, er der nogle enkelte regler I skal huske. Dette af hensyn til din og de andre babyer.Babyen må komme i svømmehallen, når navlen er helet og tør. Dette for at undgå infektioner. Babyen skal bruge tætsiddende badeunderbukser. Derover kan babyen have almindelige badebukser på. Husk ”pottebesøg” inden babyen kommer i vandet. Slip aldrig din baby af syne.
  
Vær at vide om baby-svømning:
 
Vandskræk er tillært! Vandskræk findes ikke hos spæd- og småbørn. Det er oftest mor eller far, der er vandskræk. Ligesom barnet mærker om du er glad eller trist, vil det også kunne fornemme en eventuel vandskræk. Mange voksne har vandskræk, hvilket kan skyldes flere ting…. Det vigtige er, at vi er opmærksomme, så vi ikke viderefører denne vandskræk til barnet.
Spædbørn, der får ansigtet under vand, holder automatisk vejret. Denne evne forsvinder ved 6-8 måneders alderen.Spædbørn har stor opdrift i vand og dermed bedre mulighed for at bevæge sig frit. Spædbørn under vand vil bevæge sig i hundesvømme stil – uden dette behøves indlært. 
 
Praktiske råd og oplysninger:
 
De første gange en baby er i vandet er det ofte ganske få minutter. Gå op, hvis babyen fryser eller bliver ked af det.Det går stærkt med at kunne øge tiden i vandet. Klæd stille og roligt om, så også dette bliver en behagelig oplevelse. Finder du det nemmere, er der i selve svømmehallen mulighed for at bade og skifte din baby ved et moderne puslebord med kar, håndbruser og pusleplads.Din baby kan godt tåle at sluge klorvand.. Det sluger faktisk mindre, end man tror.  Din baby er tørstig efter svømmeturen. Tag eventuelt en sutteflaske med. Denne kan varmes ved henvendelse til personalet. 
Har din baby dårlige ører, eller er du i tvivl om andet vedrørende sundhed, anbefaler vi, at du søger råd hos egen læge.
Det er vigtig at have et håndklæde med ind til bassinkanten. Dette bruges til at svøbe om barnet, så det ikke bliver afkølet.