Sundhed og behandling


Fysmedlemsskab Indhold

Medlemskabet henvender sig til dem, der ønsker en solid sparring og vejledning ift. deres træning og genoptræning. Under træningen vil der altid være en fysioterapeut og en personligtræner tilknyttet, og du vil blive guidet og hjulpet af dem til at få opbygget en god grundform.
Vores fysioterapeut og personlige træner har alle stor erfaring og råder over gode faciliteter, så de kan yde den bedst tænkelige genoptræning eller træning til dig – uanset om du har fået ny hofte eller har pådraget dig mindre skader.

 

Bassintræning

Træning i varmtvandsbassin er en alsidig træningsform, hvor du træner din kondition, bevægelighed, muskelstyrke og balance. Du kan også bruge varmtvandstræning som et effektivt redskab i din genoptræning, fordi du vil opleve, at du har en større bevægelsesfrihed og vejer mindre, end når du bevæger dig på land. Varmtvandstræning er godt mod gigtsygdom, smerter i kroppen eller til at genoptræne kroppen med. Vi har en fysioterapeut tilknyttet alle vores bassinhold.

 

Fysiotræning

Hvis du har problemer med ryggen eller smerter i kroppen er ’FysioTræning’ det helt rigtige for dig. Hele kroppens muskulatur trænes, men der er særligt fokus på mave og lænd = kropsstammen. Netop kropsstammens muskler er utrolig vigtige, da de sørger for stabilitet omkring din rygsøjle. Holdet foregår sammen med en fysioterapeut/personligtræner, der kan vejlede og hjælpe dig i gang, efter at du har haft en skade eller langsomt skal i gang med at træne igen. Du vil møde andre mennesker, der kæmper med nogle af de samme problemer, hvilket både kan give erfaringsudvekslinger samt et godt træningsfællesskab. Det er samtidig muligt at få individuel hjælp til specifikke øvelser udnervejs.

 

Genoptræning

Der er flere muligheder for at opstarte et genoptræningsforløb i Hedensted Centret. Du kan enten henvises via din virksomheds sundhedsaftale, du kan have en privat forsikringsaftale, være medlem af “Danmark” eller du kan betale for behandlingen selv.

Du har mulighed for at deltage på fys-hold i fitness centret og i svømmehallen.

Træningen i det varme vand gør det muligt at bevæge ømme led og muskler tidligt i dit genoptræningsforløb.
Indledningsvist vil du blive undersøgt og vejledt af en fysioterapeut, hvilket vil danne udgangspunkt for dit personlige genoptræningsprogram.

Alle vores fysioterapeuter har stor ekspertise, erfaring og gode træningsfaciliteter til rådighed, så der kan ydes den bedst tænkelige genoptræning til dig.


Vitilbyder:

 • Fitness og holdtræning i de bedste faciliteter
 • Aquafitness, svømning og varmtvandstræning
 • Hold i fitness der varetages i fysioterapeuter

 

Behandling

Fysioterapi kan forebygge og behandle sygdomme eller lidelser i forbindelse med kroppen. Det retter sig især mod de dele af kroppen, vi bruger når vi bevæger os: muskler, led, nervesystemet, kredsløbet og vejrtrækningen.

Der kan være tale om en pludselig opstået skade, eller længerevarende overbelastning. Måske har du haft smerter længe, men er ikke sikker på hvorfor. Smerter skyldes ofte fysiske og/eller biomekaniske forstyrrelser eller skader, men kan også have årsager der skyldes samspillet mellem krop og sanser, psyke og livsbetingelser.


Vi lægger vægt på at give dig en grundig undersøgelse, og tale med dig om dit forløb. Vi lægger også vægt på at samarbejde med din læge eller andre behandlere, du måske har været i behandling hos.


Genoptræning er en væsentlig del af fysioterapi. Når kroppen bliver skadet, skal vævet hele og blive stærkt igen. Det sidstnævnte sker ved træning, der derfor er en vigtig del af et godt forløb. Vi hjælper dig i gang med øvelser som du kan lave hjemme, og måske vil det også være godt for dig at komme i vores fitnesscenter og svømmehal.


Vi sørger altid for at hjælpe dig godt i gang, så du får mest muligt ud af din træning. Derefter laver vi løbende opfølgning efter behov.

 

Sundhedscoaching

Med coaching får du hjælp til at nå dine mål.

Det skal være både sjovt og inspirerende at skabe en sundere livsstil og her kan effektiv coaching, råd og vejledning om kost, krop og motion være en stor hjælp.
Coachingen kan give dig værktøjer og teknikker til at skabe forandring i din hverdag.
Vores fysioterapeut Jette H. Schousboe er uddannet både sundhedscoach og ernæringscoach, det betyder, at du hos hende kan bestille tid til gennemgang af din sundhedsstatus.


Hvis du har svært ved at tabe dig, ikke føler du har nok energi, har svært ved at se dine egne ressourcer eller blot har behov for hjælp til en forandring, så vil sundheds- og ernæringscoaching være effektivt og brugbart for dig.
Ring eller send en mail for nærmere aftale på hcfys@svom.dk eller tlf.: 25 79 18 99

 

Sundhedstjek

En enestående mulighed for at afprøve det ultimative sundhedstjek, hvor både din styrke, smidighed, kondition og sundhed bliver testet og vurderet.
Et sundhedstjek test giver dig en troværdig måling på flere af de sundhedsparametre, som forbindes med livsstilsygdomme og dårlig form såsom: forhøjet blodtryk, blodsukker, fedtprocent, smidighed, lav kondition og muskelstyrke.
BodyAge testen måler din krops sundhedstilstand og fysiske alder og laver en personlig profil til dig, der angiver en prioriteret rækkefølge af de tiltag, som du efterfølgende kan forbedre for at opnå et bedre helbred. Den gennemgået sammen med dig ifm. Testen og sendes samtidig til din email.
Det store spørgsmål er, om du tør kende din krops egentlige alder, og tage udfordringen op med de forbedringer testen foreslår.
Vær opmærksom på, at der er en god ide, ikke at have drukket kaffe, alkohol eller have røget i minimum 2 timer før testens start, samt spist lakrids, da det kan påvirke dine testresultater negativt.

Sundhedstjek er både til enkeltpersoner og til brug for de virksomheder der ønsker at tilbyde det til deres medarbejdere.
Vi anvender den nyeste teknologi og det mest anerkendte måleudstyr til samtlige tests, for at få det mest præcise resultat.
Videnskaben viser, at virksomheder der investerer i deres medarbejderes sundhed har gladere og mere produktive medarbejdere, med færre sygedage. En individuel indsats for medarbejderne i form af sundhedstjek og relevant opfølgning, resulterer ofte i et fælles sundhedsfremmende løft, der kommer hele virksomheden til gode.


Testen udføres af uddannede fysioterapeuter og kan, efter aftale, foretages enten hos os, i Fit&Sund Hedensted eller hos jer på arbejdspladsen.
Vi arbejder altid med udgangspunkt i den enkelte medarbejders personlige ressourcer og egen tilgang til ønsket om en livsstilsændring.
Til virksomheder tilbydes en samlet anonym grupperapport, som præsenteres for ledelsen. Ud fra denne kan vi komme med forslag til, hvilke sundhedsfremmende tiltag, der er relevante for din virksomhed, herunder også særlige forslag til forskellige indsatsgrupper, f.eks. stressramte, overvægtige, fysisk inaktive eller andre relevante indsatsområder.


Fit&Sund Hedensted adskiller sig bl.a. fra øvrige sundhedsudbydere ved, at der i forbindelse med vores sundhedstjek, afsættes god tid til vejledningsdelen af hver medarbejder, med udgangspunkt i den enkeltes sundhedsprofil.
Efterfølgende kan vi endvidere tilbyde individuel opfølgning på virksomheden. Opfølgningen kan bestå af forskellige foredrag, f.eks. kost, træning, stresshåndtering og/eller vægttab.


Medarbejderne vejledes altid individuelt, i den retning og i det tempo de selv ønsker. Sundhedstjek er derfor det ultimative motivationsværktøj.


Tilbuddet indeholder altså både:

 • Træningsvejledning
 • Grundig vejledning i de relevante ernæringsanbefalinger
 • Coaching
 • Hjælp til handleplan
 • Risikovurdering i forhold til livsstilssygdommeKontakt os nu og få et uforpligtende tilbud!


Tlf.: 25 79 18 99 / 30 50 07 22
E-mail: hcfys@svom.dk

 

Sundhed i virksomheden

Formålet med dette tiltag er ,at hjælpe dig med at skabe en bedre sundhedskultur blandt dine medarbejdere og derved styrke din virksomheds image.
Det er videnskabeligt bevist, at virksomheder, der tør satse på sundhed, får sunde og mere produktive medarbejdere, der i gennemsnit har færre sygedage. Det gør det nemmere for virksomheden at fastholde og motivere de nuværende medarbejdere, men gør det samtidig også nemmere at tiltrække ny kvalificeret arbejdskraft.

Ordningen kan indeholde:

 • Fri træning i vores fitnesscenter.
 • Fri holdtræning, på mere end 75 hold hver uge.
 • Personlig instruktion og vejledning ved opstart, med løbende opfølgning.
 • Fri svømning i offentlige åbningstider.
 • Fri træning på vores aquafitness hold.
 • Familiedage i svømmehallen for dine ansattes familier